Meidän Jokela

Ensi vuonna Suomi täyttää sata vuotta. Nämä ensimmäiset sata vuotta ovat olleet paikoin raskaat. Sotia ja pulaa on nähty liikaa, mutta samalla rakennettu upea maa. Työ ei koskaan pääty, ja siksi juhlavuoden teema on Yhdessä. Yhdessä me voimme luotsata Suomen uudelle vuosisadalle sisulla ja sydämellä, myös omassa Jokelassamme.

Tämän vuoden alussa Tuusulan kulttuurikahvilassa heräsi ajatus osallistumisesta Suomen 100-vuotisjuhlintaan. Jokelalaiset Teatteri Sisar, JoKa-teatteri, SPR, Jokelan kansalaisopisto, Lampi-rock ja Leena Nio tapasivat jo helmikuussa ja miettivät erilaisia mahdollisuuksia juhlavuoteen osallistumiseen omalla kylällä. Pari kuukautta myöhemmin suunnitteluun mukaan saatiin Tiilitehdasperinne, Jokelan kehittämistoimikunta ja lisää paikallisia kädentaitajia. Kunnan kulttuuritoimikin oli jo ainakin hengessä mukana.

Tapahtuma alkoi tehokkaissa käsissä hahmottua ja toukokuussa se esiteltiin Kehittämistoimikunnalle. Jo kesäkuun alussa Valtioneuvoston kanslia hyväksyi Meidän Jokela -tapahtuman osaksi Suomen juhlavuoden virallista ohjelmaa. Tarkoitus ei ole luoda markkinahumua, vaan tuoda kylän historia ja nykypäivä näkyväksi ja viettää aikaa yhdessä.

Tämä uutissivusto syntyi välittämään tietoa tapahtuman valmisteluista ja Jokelan elämästä.

Meidän Jokela -tapahtuma levittäytyy kylällemme tasan sata päivää ennen itsenäisyyspäivää, eli 26.8.2017.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *