Kirjaston Vinkkeli on avattu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jokelan kirjaston musiikkihuone on saanut uuden elämän. Virallisia avajaisia juhlittiin sunnuntaina 9.10.2016. Tilan nimi valittiin ehdotusten perusteella ja sen saapui paljastamaan kirjastohiiri Hippu Riippinen. Lystileikin Esa laulatti ja leikitti lapsia, ja mukana leikkimässä nähtiin myös Hippu.

Jokelan kirjaston vanha musiikkihuone oli tullut tiensä päähän jo vuosia sitten. Laitteet eivät enää toimineet ja internetin ja Spotifyn aikakaudella tarpeet olivat erilaiset, kuin kirjaston valmistuttua 30 vuotta sitten. Uutta käyttötarkoitusta pohtimaan syntyi kirjaston eri-ikäisistä asiakkaista toimikunta. Henkilökunta vieraili tutustumassa muiden kirjastojen tiloihin ja vähitellen huoneen uusi tarkoitus kirkastui.

Remonttia varten haettiin avustusta aluehallintovirastolta, ja kun se saatiin oli innostus korkealla. Kesti kuitenkin neljä vuotta, ennen kuin monen toimijan yhteistyönä toteutettu projekti viimein oli valmis.

Uusitussa viihtyisässä tilassa saa lukea ja oleskella, mutta sitä voivat käyttää myös esimerkiksi koululuokat tai muut ryhmät. Kirjaston henkilökunta on opastanut siellä lukiolaisia tehokkaaseen tiedonhakuun ja esikoululaiset ovat käyneet siellä vierailulla. Jokelalaiset lapset ja nuoret ovat jo löytäneet mukavan paikan, mutta tila on avoinna aivan kaiken ikäisille.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *