Lahja Jokelan Lapselle, Tarton keräys ja hyvää joulumieltä

kuvat ja teksti: Marika Lähdeniemi

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Jokelan yhdistys on jo useana vuonna järjestänyt Joulupaketti-keräyksen Tarton lapsille sekä Lahja Jokelan lapselle-keräyksen. Uutena keräyksenä aloitettiin viime vuonna myös herkkukori- keräys Jokelan vähävaraisille perheille. Jokelalaisilla ja lähialueen ihmisillä on joka vuosi kova tarve auttaa lähimmäisiään, sillä keräyksistä aletaan usein kysellä jo alkusyksystä. Joulu on antamisen aikaa!

Joululahjoiksi Tarttoon kerätään ehjiä ja puhtaita leluja (myös käytettyjä) ja uusia hygieniatuotteita. Lahjoja Tarton lapsille otetaan vastaan monitoimitalolla perhekahvilassa maanantaisin (klo 10-13) sekä ti 29.11. klo 17.30-18.30. Jos et halua paketoida lelua valmiiksi, teemme sen puolestasi!  Liitäthän valmiiseen pakettiin kortin, jossa lukee minkä ikäiselle (tytölle, pojalle vai molemmille) lahja on sopiva.

Lahja Jokelan lapselle- keräyksen lahjat vastaanottaa Jokelan kirjasto. Kirjastolta voi noutaa pakettikortin, jossa lukee minkä ikäiselle tytölle tai pojalle lahjaa odotetaan, ja valitsemasi lahjan voi palauttaa myös kirjastolle. Korttien haku ja lahjojen toimitus kirjastolle on 28.11- 11.12. Tähän keräykseen toivotaan lahjoiksi uusia tuotteita, lelujen lisäksi esim. isommille lapsille voi ostaa hygieniatuotteita, pelejä tai vaikkapa vaatekaupan lahjakortin.

Valtakunnallisesta Hyvä Joulumieli– keräyksestä olemme saaneet vuosittain Jokelan alueelle jaettavaksi elintarvikelahjakortteja. Apua tarvitsevia perheitä on kuitenkin enemmän kuin kortteja on ollut saatavilla, joten ryhdyimme miettimään miten muuten voisimme lahjojen lisäksi auttaa perheitä. Vuonna 2015 aloitimme herkkukorien keräämisen vähävaraisille lapsiperheille. Keräys saikin lämpimän vastaanoton sekä lahjoittajien että korien saajien puolesta. Herkkukorikeräys siis jatkuu, ja tänäkin vuonna sopivia tuotteita voi tuoda Jokelan kirjastolle lahjakeräyksen aikana, sekä perhekahvilaan maanantaisin. Lahjat lapsille, Hyvä Joulumieli- lahjakortit sekä herkkukassit toimitetaan perheisiin Tuusulan sosiaalitoimen kautta.

Haluamme tehdä lahjoittamisesta helppoa, joten pyrimme järjestämään vielä lahjoitusten vastaanottopisteen K- kauppaan joulukuussa. Viime vuonna juuri kaupalla tapahtunut keräys oli lahjoittajien mieleen, omien ostosten yhteydessä oli helppoa tiputtaa myös jotain pientä keräyskärryyn. Koreihin sopivia lahjoituksia ovat kaikki huoneenlämmössä säilyät tuotteet, joiden voisi itseäkin ajatella ilahduttavan joulunaikaan: kahvia, suklaata, pipareita, puuroriisiä, pähkinöitä, kynttilöitä jne. jne . MLL:n tontut ovat ottamassa herkkuja vastaan Jokelan K- supermarketilla lauantaina 10.12. klo 16-18.

Lämminhenkistä joulua kaikille perheille toivoo MLL Jokela!

 

lahjat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *