Elä sata vuotta Jokelassa yhtenä viikonloppuna

Suomen 100-vuotisjuhlintaan liittyvänä Yhdessä-viikonloppuna 26.-27.8.2017 Tuusulan Jokelassa eletään sata vuotta kahdessa päivässä, kun paikalliset kädentaitajat, yrittäjät ja yhdistykset järjestävät Meidän Jokela -tapahtuman keskustassa.

Lauantaina Lampirock valtaa koulun lammen rannat, kun Jokelan Talent ja lastenohjelma aloittaa puolilta päivin ja illan pimetessä väki vaihtuu nuoriin ja aikuisiin.

Sunnuntaina aamupäivä aloitetaan yhteisellä jumalanpalveluksella lammen rannalla ja sen jälkeen yleisö pääsee seuraamaan menneiden aikojen elämää näyttelijöiden esittämänä aidoilla tapahtumapaikoilla. Työmiehet palaavat tiilitehtaan pihalle, asemalla voi tavata asemapäällikön työssään ja monet kädentaitajat esittelevät sekä vanhoja että uusia jokelalaisia taitoja. Yhdessä ovat savenvalajat, puusepät, pitsinnyplääjät, virsunpunojat, aurinkovärjääjät, sepät jne. Saatat päiväkävelyllä kohdata myös muita paikallisia historian henkilöitä tai saat ehkä tervehtiä arvokasta Suomenhevosta. Lapsenmielisille on suunnistusrata Notkopuistossa ja varttuneemmalle väelle on ohjelmassa liikuntaa. Omaa ohjelmaa on myös mm. Ester Matilda -kodissa ja partiolaisten kololla tiilitehtaalla.

Viikonlopun aikana juhlistetaan Jokelan joutsenten 10-vuotista eloa kesäisin Jokelassa. Ympäri Jokelaa on avoinna myös monta taidenäyttelyä, mm. 100 kuvaa Jokelasta -valokuvanäyttely, mosaiiikki- ja akvarellitaidetta, vanhusteemaa Untulatauluina ja Tuusulan kunnan Get Local. Jokelan graffitiseinä saa viikonlopun aikana uuden yhdessä toteutettavan teemaan sopivan teoksen.

Lammen lavalla on sunnuntaina tanssia, teatteria ja musiikkia paikallisten toimijoiden esittämänä. Voit yhtyä tanssiin ja lauluun myös lammen polkujen varrella. Asiantuntijat opastavat sekä Jokelan luontoon, menneisyyteen että tulevaisuuteen. Jokelan työväentalolla on näyttely ja muuta oheisohjelmaa. Upea viikonloppu päättyy yhteislauluun lammen rannalla, kun laulamme yhdessä vanhoja koululauluja.

Tapahtuman nettilehti Jokelan Uutiset aloittaa tapahtuman jo ennakkoon esittelemällä tapahtuman järjestäjiä, kurkkimalla kulisseihin ja kertomalla esiintyjistä. Tapahtumalla on myös kaikille avoin facebook-sivu osoitteessa https://www.facebook.com/Tuusulanjokela/?fref=ts

Tarkempi ohjelma ilmestyy elokuussa.

Lisätietoja antaa tapahtuman tuottaja

Kirsi Viitanen (Teatteri Sisar)

040-5314687
teatteri.sisar@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *