Kädentaitajat Meidän Jokelassa

Jokelan kädentaitajia on esillä Meidän Jokela tapahtumassa. Jokelan kansalaisopistolla on pitkä perinne kyläläisten harrastustoiminnan ja kädentaitojen kehittäjänä. Olemme saaneet mukaan sekä kansalaisopistossa toimivia kädentaitajia että muita alueen taitajia. Mukaan mahtuu vielä, jos et ole huomannut taitojasi mukaan ehdottaa. Laita viestiä teatterisisar@gmail.com.

Suomi 100 – juhlavuotta juhlitaan niin mosaiikkitaiteen kuin valokuvien ja akvarellien näyttelyissä kuin myös monenlaisina työnäytöksinä lammen ympärillä. Jokelalainen mosaiikkitaiteilija Leena Nio on tehnyt kurssilaisten kanssa upeita Suomi – mosaiikkeja kunnioittamaan maamme värikästä historiaa ja nykypäivää. Suomi – kartat ovat esillä Jokela-talolla. Leena tulee myös itse lammen rannalle esittelemään töitään ja mosaiikkitaiteen tekemistä.

          

Jokelassa toimii keraamikko Hennan ja puuseppä Ilkan yhteinen yritys Ikituuli. He tulevat esittelemään toimintaansa ja kättensä taitoja lammen rannalle kävelytien varrelle. Jokela on kasvanut tiilitehtaan ja savimonttujen ympärille. Henna jatkaa kylän historiaa muovaamalla savesta muuta kuin tiiliä, vaikka varmaan nekin häneltä onnistuisivat. Savi on muokannut Jokelaa ja jokelalaisia.

Perinteisinä kädentaitoina tapahtumassa saatat kävelypolun varrella löytää pitsinnyplääjiä tai virsunpunojia. Saatat kuulla tubettaja Lazy Watchsmithin eli Janne Kaukiaisen takomassa ja löytää joutsenia muuallakin kuin vedessä, nimittäin joutsenlyhdyissä. Jokelassa lähes sata vuotta toiminut metallialan yritys Vuorenteko ja Taru Vuori esittelee tekemiään joutsenlyhtyjä.

Polun varrella voit löytää upeita kankaita ja päästä itse asettelemaan kasveja Aurinkokeijun työmaalle aurinkovärjäyspisteellä. Saatat päästä tekemään ja kokeilemaan myös monia muita kädentaitoja tai ihailemaan taiteilijoiden kätten töitä entisajoilta ja nykypäivästä.

 

Nykyajan kädentaitajana saatat päästä itse jättämään hetkelliseti jälkesi Jokelan graffitiseinään teemalla “100 syytä rakastaa Jokelaa”. Käy katsomassa ja tekemässä oma graffitisi sunnuntain 27.8.017 aikana.

Meidän Jokelan sivutapahtumana on Suomi – Sinfoniat taidenäyttely Jokelassa 12.8 – 3.9.2017. Taidetapahtumassa on rikas monimuotoisuudessaan, mukana on monen alan taitelijoita:  mosaiikin makeaa kepeyttä iloisine väreineen, maalausten mahtia, keramiikan komeutta, patsaiden pontta, korujen kimallusta, lasin loistoa, lankojen kieputusta, puuteosten hassuttelua. Leena Nion Mosaiikkiateljeetalon seinät ovat ylistys taiteelle sisällä ja ulkona ja puutarhassa löytyy satumainen taidepolku. Osoite: Tiensuuntie 112, 05400 Jokela. Näyttely on avoinna joka päivä klo 11-19. Vapaa pääsy. Tiedustelut

Leena Nio, 0453557705, mosaiikki.leena.nio@gmail.com, leenasmosaics.blogspot.fi

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *