Akseli ja Elina Joka-teatterissa

Alussa oli suo, kuokka ja Jussi.

Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla -romaani on useimmille tuttu, ja Joka-teatterin näyttelijät herättävät sen eloon. Ei kikkailua eikä tyhjän naurattamista, vaan suomalaisen ihmisen tarina, suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan syntymän tarina ja yhden nuorenparin rakkaustarina.

Joka-teatteri vie yleisön Pohjantähden alle ja sadan vuoden taakse taitavasti ja sujuvasti. Eija Vilpas on ohjannut joukkonsa rooleihinsa niin hyvin, että yleisö taatusti unohtaa katsovansa harrastajateatteria. Upeat puvut ja hieno lavastus, joka sopii Jokelan Työväentalon miljööseen loistavasti.

Katsomossa kaikui nauru, Työväentalon seinät hyrisivät, kun punalippu liehui ja aatteen laulut kajahtivat taas sen pihamaalla ja kyyneliäkin pyyhittiin.

Joka-teatterin Akseli ja Elina esitetään vielä torstaina 10.8. klo 19, lauantaina 12.8. klo 16 ja sunnuntaina 13.8. klo 14. Jos et ole nähnyt, mene! Väliajalla myydään mm. erityisen hyvää kahvia ja pullaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *